Activitats

El Pallars Sobirà és una comarca amb moltes possibilitats i volem que el visquis al 100%. Hi ha una tria molt gran de coses a fer i veure. El nostre equip et pot ajudar a dissenyar una experiència a mida. Escriu-nos o pregunta a recepció.

Port-Ainé Foto: Olga Cuevas i Melis

4 estacions a menys de 40 km
Agafa els forfets a recepció! T’estalviaràs les cues a pistes.

Neu

Les muntanyes del Pallars van ser de les primeres de Catalunya en ser recorregudes amb esquís. Quan arriba el fred, el Pallars es cobreix de neu per donar la benvinguda a tots aquells amants dels esports d’hivern que cada any ens visiten en cerca d’un esquí en família, tranquil, sense presses ni aglomeracions, i en un entorn paisatgístic inigualable.

Les estacions d’esquí d’Skipallars (Port-Ainé 16 km i Espot-Esquí 30 km) són les més properes a casa nostra, i Tavascan a 40 km.), però des del Pallars Sobirà tindrà també un accés ràpid i preferent a l’estació d’esquí de Baqueira-Bonaigua-Beret 40 km a través del Port de la Bonaigua. Per als amants de l’Esquí de Muntanya el Pallars Sobirà és el paradís amb infinitat de Pics i Pendents esperant a ser dominades.

Senderisme al Pallars Foto: Olga Cuevas i Melis

Muntanya

El Pallars Sobirà és una comarca de muntanya que està recorreguda per una gran quantitat de rutes i senders que es poden fer a peu i que van des de l’Alta muntanya fins a les passejades tranquil·les per les valls. Rutes pel GR-11, pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, pel Parc Natural de l’Alt Pirineurutes Transfrontereres, i passejades i excursions per tots els nivells. L’Hotel Pessets disposa d’un punt d’informació de rutes a peu que podrà fer des de la porta del mateix establiment.

Al Pallars Sobirà podreu recórrer l’únic Parc Nacional de Catalunya i admirar els més de 200 llacs de muntanya, entre els quals destaca l’Estany de Sant Maurici, i la majestuosa muntanya dels Encantats, símbols del Parc i dels Pirineus.
El parc nacional compta també amb oficines d’interpretació i museus temàtics com és el cas de l’Ecomuseu del Pastor de Llessui, a 10 km de Sort.

La comarca del Pallars Sobirà està envoltada de zones d’important interès paisatgístic, és per això que recentment s’ha creat el Parc Natural de l’Alt Pirineu, que engloba el 80% de tot el territori pallarès.

Ruta en moto pel Pallars

Moturisme

L’hotel Pessets està situat al costat de l’N-260, una de les carreteres amb més prestigi pel sector moter. Des de l’hotel podrà organitzar una infinitat de rutes que tindran les muntanyes i les corbes com a element definitori.

Pot creuar els Pirineus d’est a oest o voltar-los a través de 3 països diferents. A més, disposem de garatge gratuït per la seva moto i estem certificats amb el segell Moturisme de la Diputació de Lleida. L’Hotel Pessets és un paradís pels amants de la moto.

Cicloturisme al Pallars Sobirà Photo by Brina Blum on Unsplash

Cicloturisme

L’hotel Pessets disposa d’un local especial per a guardar, reparar i netejar la seva bicicleta. La nostra situació, al mig dels Pirineus i al costat de la carretera N-20 i la C-13 ens ofereix la possibilitat d’una gran varietat de rutes tant de BTT com de bicicleta de carretera.

Al nostre establiment s’hi han allotjat els millors equips ciclistes professionals. El nostre Spa i els serveis de massatges són un excel·lent complement de qualsevol esportista. Sabem el que necessita un ciclista i tenim cura de la seva atenció i del seu material.

Rius del Pallars Sobirà. Foto: Olga Cuevas i Melis

Riu

Pel mig de Sort passa la Noguera Pallaresa, riu de 146 km, 40 dels quals són navegables, un dels rius d’aigües braves més coneguts i apreciats per a la pràctica d’esports de riu, tant pels turistes que venen a fer activitats puntualment com pels esportistes més experimentats, la qual cosa ha fet que Sort hagi estat proclamada Destinació turística esportiva per la Generalitat de Catalunya.

El riu té trams de tots els nivells, des del més senzill (I) per nens i principiants fins als més complicats (grau V sobre l’escala de VI). Ràfting, hidrospeed, cursos de piragua, canoes… però també descens de barrancs, escalada, multiaventura… Les empreses dedicades als esports d’aventura de la comarca l’ajudaran a gaudir-ne amb la màxima seguretat.